U kan tot 18h bestellen voor levering of ophaling op de volgende dag.

Workshop zelf bakken

Houdt u ervan om ’s avonds of in het weekend in uw keuken te duiken om uw familie of vrienden te verrassen met lekkere zelfgemaakte taarten, gebakjes, koekjes of broodjes? Bent u nog op zoek naar nieuwe bakinspiratie of zou u gewoon graag leren hoe u zelf een verrukkelijke cake of een knapperig brood kan maken?

Dan hebben wij geweldig nieuws voor u! De komende maanden organiseren wij immers drie interactieve kookworkshops rond bakken! Tijdens deze bakworkshops zal Peter Balcaen, een gepassioneerde keukenheld én bakker van opleiding, samen met u de heerlijkste broodjes, koekjes en cakes bereiden met behulp van Bakers@home producten van Ranson. 

De gebruikte producten zijn verkrijgbaar in onze winkel zodat je thuis steeds met de beste kwaliteit aan de slag kan. Als deelnemer krijg je bovendien een bon ter waarde van € 10,00 per workshop, dus je kan alles gegarandeerd snel in praktijk omzetten!

Praktisch

Data

De workshops in 2019 gaan door op een dinsdag:

  • Workshop 1 – 24 september
  • Workshop 2 – 22 oktober
  • Workshop 3 – 26 november

Tijdstip

  • aanvang 18u30
  • start demo 19u
  • duur +/- 3uur met een tussenpauze

We maken 5 recepten per workshop.

Na de workshop kan nog gezellig nagepraat worden met een drankje in de tearoom.

Inhoud Workshop 1

  1. Gevuld vlechtbrood met luxedeeg
  2. Luxe-appeltaart
  3. Zwarte woud brood
  4. Sierbroodje met zonnebloempitten
  5. Frangipanetaartjes

Inhoud Workshop 2

  • Feestelijke cupcakes
  • Dambordtaart
  • Kerstboompjes
  • Kerstbuche
  • Klaaskoeken

Inhoud Workshop 3

  • Biscuit Victoria
  • Profiterollen
  • Honoré taart
  • Advokaatglaasje met meringue
  • Zwartewoud dessert

Wie is Peter Balcaen

Oud-leraar bakkerijschool ’ter Groene Poorte’.

Behaalde diverse prijzen : o.a. Laureaat van de Arbeid 1e prijs Fonds Arthur Troch 1e prijs Baron Van Acker 

  • Auteur van het “Soezie Bakboek”  – Roularta Books
  • Auteur van het boek “Bakken zonder suiker” – op wereldvlak bekroond met   “Gourmand Award” – Roularta Books   
  • Auteur van het boek “Gezonde Ontbijt & Heerlijke Brunch” – Roularta Books
  • Auteur “Bakken met bladerdeeg” – Roularta Books   
  • Auteur “Hartig en zoet” – Roularta Books
  • Auteur van “Suikervrij gebak en dessert” – Roularta Books
  • Herwerking  van het Bakboek van de KVLV – Herwerking Lotus Bakboek
  • Auteur Nest Bakboek in samenwerking met Nest Magazine
  • Auteur Boek Bakken: de ultieme bakbijbel – Lannoo   

Peter Balcaen

Bakkerij leraar en auteur

inschrijven

Via onderstaande knop kan u online inschrijven voor een workshop en aantal personen naar keuze.